Lyckad spökdejt!

Överlevde fredagskvällen vid slottet 🙂 Men vilken upplevelse det var! Det var så mörkt när vi steg ur bilen att man knappt såg vart man skulle sätta fötterna. Inne på slottet var grindarna upp till de övre våningarna stängda och innanför vid trapporna var det på varje steg tända ljus. Guiden var ingen mindre än Karl Piper som äger slottet och själv bor i en flygel intill slottet. Innan vi gick upp berättade han att slottet är världskänt för sina spöken. Han berättade också om en forskare som forskade just på spöken som varit på besök hos honom och efter en middag ville gå upp i slottet själv med sina instrument för att inte påverkas av någon. När han kom upp till i slottet och gick in i ett rum, slog instrumenten i topp och han upplevde något som fick honom att genast ta sig ner igen för trapporna och kom ut likblek i ansiktet.

Jag kände mig inte rädd när jag gick omkring bland våningarna och in i de många olika rummen, inte ens när jag fick en otroligt konstig känsla i kroppen i 2 rum, där jag strax därefter fick reda på att det var där forskaren upplevde något som fick honom att springa ut igen. Jag har aldrig känt något liknande, det var som om benen var som bly och jag kände mig påverkad som om jag vore full fast jag var helt klar i knoppen. Det var också tungandat. I de två rummen var det kallare än någon annanstans. Det finns just ingen el på hela slottet (mer än i 2 rum eller något sådant) utan det var ljus och kandelabrar tända överallt.

Det skulle vara lätt att säga att det nog var inbillning, men jag kände inte så i några andra rum på slottet. I övrigt lade jag inte märke till något konstigt. Jag är inte speciellt vidskeplig av mig egentligen, men jag har på senare år börjat tro att det kanske ändå finns något. Det finns ju mycket konstiga saker som händer som är omöjliga att förklara. Jag tror också att alla är olika och att vissa mer än andra har en förmåga till att känna av saker eller se saker. Hur det än är, jag skulle inte vilja sova på det slottet själv eller ens gå upp i slottet på egen hand. Besöket avslutades i fängelsehålan, vilket inte var en trevlig syn! Vi tog oss också på egen hand bort till kyrkan i mörkret som ligger strax bredvid. Där finns den omtalade trollstenen (som driver folk till för tidig död, eller blir sjuka) och det var där som en av kvinnorna sägs ha blivit mördad av sina två män.

I övrigt har helgen bestått av en trevlig kräftskiva, serietittande på ”Vampire diaries” och födelsedagskalas för min farbror. Och min bror och svägerska har förlovat sig idag. Stort grattis till dem! 🙂 Nu är det dags att sussa! Avslutar söndagen med en underbart fin låt från ”Vampire Diaries”.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Festligheter, Fotografering, Livet på landet, Musik, På TV, Vänner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Lyckad spökdejt!

 1. Frk Svensson skriver:

  Gu så spännande! Och det du beskriver, det har ju dem där på TV sagt att de varit om, att de blir yr osv. Jag tror inte det är inbillning, men jag tror ju på det där. Men kanske int så konstigt då hela min mammas sida varit med om både det ena och andra, inkl mig själv. Är man inte öppen så kommer inget till en, så är det. Vart ligger det där slottet?

  Kram

  • Lilla Norpan skriver:

   Jaha, det har jag inte hört. Ännu mer intressant då 🙂 Måste nog åka tillbaka nästa år igen och testa 🙂 Slottet ligger inte så långt ifrån där jag bor, strax utanför Västerås. Engsö slott heter det. Står om slottet på nätet, så bara att kolla in 🙂 Tror som du att vissa är mer öppna och vissa har mer känselspröt ute än andra! Kram!

 2. Gud vad spännande!!! Jag vill också gå spöktur 😀 😀 Jag är så såld på sånt där. Kände du något är jag säker på att det var något. Man inbillar sig inte om hela kroppen är påverkad. Tro på det 🙂

  Hur var kräftskivan då?? 🙂

  Puss

  • Lilla Norpan skriver:

   Ja, det var riktigt kul 🙂 Nu ska vi boka in och gå på spökvandring i gamla stan i oktober också 🙂 Ja, jag tror inte att jag bara inbillade mig. Nåt konstigt var det. Har aldrig känt mig så påverkad någon gång av att gå i ett rum!

   Kräftskivan var trevlig. Tyvärr fick en person förhinder som hade varit skoj att träffa igen, men sånt är livet. Var inte hemma förrän efter 2 på natten. Vi hade musiktävling som mitt lag vann och sen satt vi och snackade till sent på kvällen 🙂 Puss!

 3. stoffe skriver:

  Men jag älskar sånt.. vad roligt!!!
  Dessto mer läskigt ju mer intressant 🙂
  Från spöken till att äta kräftor haha, du är för underbar…
  Pussis

  • Lilla Norpan skriver:

   Ja, skitskoj och spännande och stämningsfullt 🙂 Det lär bli fler gånger och som jag skrev här ovan. Det blir en tur i gamla stan på spökvandring den 8 oktober troligtvis om vi får plats! 🙂 Skaru med Stoffepoffe? 😉

   Klart man måste käka lite kräftor också medan tid finns för det! 🙂 Några omgångar minst brukar jag försöka få till innan det blir vinter 🙂 Puss!

 4. Christel skriver:

  Åh, jag får rysningar bara jag läser om det! Hua! Men spännande. Blir lite avundsjuk. 😉

  • Lilla Norpan skriver:

   Ja, det var faktiskt spännande 🙂 Har du inte testat på det nån gång tycker jag definitivt du ska göra det 🙂 Välkommen hit förresten! Alltid skoj med nya kommenterare! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s